Qui som?

Per explicar-nos hem de parlar de nosaltres, del poble, de la terra i dels arbres.

Llorenç i Toni Galmés davant les oliveres.
1930

Tota història  una cosa semblant a un inici

Guillem Bauzà Ramis, repadrí d'en Toni, va comprar la finca de Son Cuixa. La va heretar la seva padrina Francisca Bauzà Mascaró, una persona apassionada per la terra. Juntament amb d’altres finques, es dedicaven a la sembra de cereals i hortalissa. També hi tenien 5 vaques.

Padrina d'en Toni agafant fruits d'un arbre
2000

Se sembren les primeres oliveres

Llorenç Galmés Bauzà sembra les primeres oliveres i comença un nou projecte a les terres amb el seu cunyat i soci Antoni Riutort Siquier.

Arbres. Oliveres situades en fila amb llum del matí
2013

Comença la idea de fer un canvi a l’agricultura ecològica, una nova manera de pensar la terra

També es crea una reserva de fauna per tal de preservar la diversitat de la natura.

Branca d'una olivera plena d'olives
2015

Surt al mercat la primera botella ecològica després d'haver preparat la terra durant 3 anys

Botella antiga d'agre d'oli ecològic
2017

Es posa en marxa un nou projecte col·laboratiu amb altres productors: Reis de Mallorca

Es pretén internacionalitzar el producte i aprofitar sinergies entre petits productors. Participam en fires internacionals com la Biofach de Nüremberg, on obtenim diversos reconeixements a la qualitat.

Botella de reis de Mallorca
2020

S'incorporen de manera més activa Antonio Galmés Bauzà (fill d’en Llorenç) i Pau Riutort Siquier (fill d’en Toni)

Afegeixen al projecte d'Oli Duntemps una nova energia i un gran entusiasme. Es proposen noves idees que es van duent a terme a poc a poc.

Toni Galmés caminant entre oliveres
2022

S'instal·la un sistema de reg automatitzat amb goteig i programador

Per millorar l'eficiència en l'ús de l'aigua, aquesta va ser una decisió imprescindible per optimitzar un recurs cada vegada més escàs.

Arbres. Oliveres situades en fila amb llum del matí
2024

Incorporem noves tecnologies des d'una perspectiva respectuosa

Antoni Galmés posa en marxa el projecte de fer una web i es posa en contacte amb Estudi Llimona per al desenvolupament i amb Tarek Serraj per a les fotografies. Apaema ens ofereix l'ajuda de diversos agrònoms per instal·lar sensors d'humitats. D'aquesta manera feim un ús eficient de l'aigua, que darrerament escasseja.

Captura de pantalla de web

El nostre objectiu

Fins aquí t'hem relatat com hem arribat al que ara mateix feim, però on ens agradaria arribar?

Ens agradaria ser referents d'oli ecològic i d'agroecologia. Ens agrada posar-li valor a això petit, no fer les coses de manera industrial i repetitiva, respectar la terra i els recursos de què disposem. La idea no és fer-se rics. És aportar valor a Mallorca i tornar a la terra una part dels que ens ofereix.

vista general Petra

Privacy Preference Center